Plasmapen: Ungdommelig og stram hud uten plastisk kirurgi!

Plasmapen, også kjent som fibroblast, er en behandling som gir deg strammere hud, reduserer/fjerner linjer og rynker, fjerner arr, vorter, aldersflekker og pigmenter.

Hva er Plasmapen – fibroblast?

Plasmapen er en ny og innovativ behandlingsteknologi som kan brukes til oppstramming og løft av huden, fjerning av pigmenter, arr, vorter og mye mer. Denne behandlingen er også kjent som fibroblasting. Fibroblaster er de vanligste cellene i bindevev i kroppen som produserer kollagen.

Plasmapen er et alternativ til kirurgiske prosedyrer og gir redusert nedetid, den tiden huden din bruker for å reparere seg. En av de mange fine tingene med plasmapen er at det innebærer ingen kutting eller blødning under behandlingen da det kun jobbes i det øverste hudlaget. Små skorper kan forekomme på hudoverflaten, men disse vil forsvinne etter ca 5 – 10 dager.

I snitt er nedetid på 8 dager vanlig i ansiktet og nakkeområdene. På resten av kroppen kan nedetid vare omtrent 10 – 14 dager avhengig av hudområdet som er behandlet og intensiteten av behandlingen.

Hvordan virker det?

For de spesielt interesserte så omgjør plasmapen elektrisk energi til gassformet diatonisk molekylært nitrogen og overfører den energiske gassen gjennom en nål til hudens overflate ovenfra for å danne plasma. Det plasmaen gjør er å stramme, løfte, fornye og regenerere, dette forårsaker et mikrotraume i hudens epidermale lag. Nålen penetrerer ikke huden og den gir en kontrollert oppvarming til huden uten å lage åpne sår. Pennen er presis og den virker kun på arbeidsområdet og sprer ikke varme til nærliggende områder.

Plasmapen utført under øyet. Foto: Eluce AS

Hva kan behandles?

En rekke hudområder kan behandles med plasmapen, som f.eks.:

–        Oppstramming og løft av øyelokk – over og under øyet, samt kråketær

–        Oppstramming av huden rundt kjeveparti

–        Linjer rundet leppene

–        Linjer på hals

–        Linjer i panne

–        Fjerning / redusering av arr, strekkmerker, akne-arr, keloider, vorter og utvekst

–        Fjerning av pigmenter, aldersflekker

–        Oppstramming generelt på kroppen

Fordeler med Plasmapen

–        Unngår risiko knyttet til kirurgi

–        Unngår infeksjon

–        Unngår midlertidig nummenhet

–        Unngår tørre irriterte øyne

–        Unngår svekket øyelokks funksjon og skade på øyemusklene

–        Unngår arrdannelser

–        Kortere nedetid

–        Ingen tynning av huden

–        Ingen asymmetri og ingen risiko for overkorreksjon

–        Langvarige resultater, vanligvis 2 – 3 år og for noen permanent

Hvordan føles det under behandlingen

Før behandlingen starter bedøver vi hudområdet som skal behandles med salve, hvorav tilbakemeldingen vi har fått fra våre kunder er at behandling med plasmapen føles fra mildt til moderat ubehagelig. Grunnen for variasjon er fordi at vi alle har forskjellige smerteterskler. 

Etterbehandling:

Det er vanlig at man får noe hevelse og blåmerker i behandlet området i 2 – 3 dager etter behandling.

Har du behandlet øynene er det anbefalt å ligge høyt i sengen de første 2 – 3 nettene.

Så lenge sårskorpene er synlige, skal man unngå sminke, bruke sårsalve og helst solfaktor 50 på behandlede hudområde når du går ut. Utsettes behandlede hudområde for sol i ukene etterpå kan det oppstå uønskede pigmenteringer.

Når sårskorpene forsvinner, kan huden fortsatt være noe rosa-rød i fargetonen, men på dette stadiet kan du dekke behandlede område med sminke. Rosa-rød fargen i huden kan vare opptil 20 – 30 dager etter behandling, men i noen tilfeller opptil 3 mnd. Ny behandling kan gjøres etter 6 uker under forutsetning av at hudens nedetid er over og man har fått tilbake sin normale hudfarge.

Når kan man se resultat og hvor lenge varer resultatet?

Antall behandlinger vil variere pga. vi alle er skapt annerledes. De fleste vil se forandring umiddelbart, men du vil kunne se tydelig forbedringer i løpet av de første 3 månedene. I noen tilfeller vil det kreve flere behandlinger avhengig av ønsket resultat.

Behandlingen kan gi et varig resultat, men det er også veldig individuelt. Det er likevel viktig å huske at denne behandlingen ikke stopper den genetiske aldringen i huden. I tillegg er det forskjellige livsstilsfaktorer som kan spille inn, som f.eks. røyking, alkoholforbruk og langvarig soleksponering kan hemme varighet av resultatet.

Hvem passer behandlingen for

Behandlingen passer de fleste, men du skal ikke få utført behandlingen dersom:

–        Du er gravid eller ammer

–        Du er syk, har kreft eller generelt nedsatt immunforsvar

–        Du har betennelse i det området du ønsker behandlet

–        Bruk av spesielle medisiner

–        Hvis du tidligere har behandlet området med permanente fillers

–        Nylig gått på tablettkur for akne

Mørkere hudtoner (f.eks. de av afrikansk, asiatisk herkomst e.l) er dessverre ikke gode kandidater for plasmapen. Det er fordi at de med mørke hudtoner har høyere risiko for hyperpigmentering (mørke flekker) eller hypopigmentering (lyse flekker). For å unngå eventuelle bivirkninger som hyperpigmentering, må man følge ettervern.

Timebestilling