Brow Lamination: Perfekt look med dine egne naturlige øyebryn

Brynslaminering eller ”brow lamination” er en populær behandling i Norge. En mild hårpermanent på dine ustyrlige og strie hårstrå som gir deg veldefinerte og fyldige øyebryn.

Modellen har fått både brynslaminering og InLei lash filler. Foto: Eluce AS

Tenk å kunne stå opp hver morgen med perfekte øyenbryn? Sånne ”instabryn” man ser internasjonale kjendiser og influencere vise frem på sosiale medier til deg og meg. Det er den perfekte behandlingen til å fremheve dine egne naturlige øyenbryn!

Men hva er egentlig denne brow lamination? Eller brynslaminering på godt norsk. Hvem passer det til? Og i så fall hva må man passe på?

– Brynslaminering er en hårkur på ens øyenbryn. Kuren gjør at man får fyldige og definerte brynsform etter første behandling. Resultatet kan vare opptil 6 til 8 uker. Det er i praksis en mild permanent på brynshårene som passer for alle.

Brow lamination har økt i popularitet fra 2019 og skal ha først begynt i Russland ifølge Allure.com. Siden da har behandlingen gjort sitt inntog i vesten og blir stadig mer etterspurt her til lands.

En stegvis prosess

Behandlingen begynner først med å påføre brynshårene med et vannbasert hud- og hårvennlig bindemiddel. Det muliggjør å binde brynshårene på plass og gre de nesten oppover. Hensikten er å rette på krøllete brynshår, endre på deres vanlige vokseretning og legge til rette for en god symmetri. Dette gjøres for at brynshårene senere skal kunne finkjemmes i ønsket retning og form.

Etter første steg påføres en lotion som inneholder ammoniumtioglykolat, som bryter keratinstrukturen i brynshårene. Det mykner opp brynshårene og det er dette steget som gjør de formbare. Et lag med plastfolie kan bli lagt på øyebrynene for å videre holde på form og den nye kjemmede retningen til brynshårstråene.

Mannlig modell under behandling. Plastfolie legges på brynshårene for å ivareta brynsform og hårretning. Foto: Eluce AS

Deretter smøres det inn en ny omstrukturerings lotion med hydrogenperoksyd som omstrukturer keratinstrukturen i brynshårene. Dette hjelper med å holde på brynshårenes nye form etter behandlingen. Et nytt lag med plastfolie kan legges på øyenbrynene også for å holde brynshårene på plass.

Generelt vil mange oppleve å få noe mørkere øyebryn etter brow lamination. Men etter steget med omstrukturerings lotion kan de som vil få farget brynshårene med ønsket farge. Det som er spesielt med å kombinere både brynslaminering og brynsfarging er at virketiden på brynsfargingen blir kortere enn vanlig etter brynslaminering. Det er derfor viktig å få slikt behandling hos dyktige brynstylister som kjenner til disse viktige faktorene.

På siste steg tilføyes øyenbrynene med keratinrikt serum som gir brynshårene både næring og riktig fuktighet. Dermed er dine øyebryn nå brynslaminert!

– Brynslaminering er den beste semi-permanente brynsbehandlingen for de med vanskelige og strie brynshår. Og vi har også merket en tydelig fyldighetseffekt på de med tynne/dunaktig øyenbryn. I begge tilfeller omstruktureres de naturlige brynshårene  hvor våre kunder får velstelte og fyldige øyenbryn som kan enkelt finkjemmes til ønsket form, forklarer Bergseth.

– Vi har merket at enkelte strie brynshår blir mer formbare etter påfølgende behandlinger. Brynslaminering kan også komplementeres med brynsfarging etter kundens ønske og behov for en mer definert brynsform og farge, forteller brynstylisten.

Når siste steg er fullført må en unngå å fukte eller få væske på øyebrynene i 24 til 48 timer. Dette trengs for at behandlingen skal vare og holde på formen i 6 til 8 uker. I mellomtiden kan man enkelt finkjemme ens nye velstelte øyebryn.

Men…

– Iblant får vi inn kunder som dessverre har finklipt brynshårene sine. Ulempen ved det er at brynshårene nærmest hårsekken er ganske stiv. Ved normal behandling med brynslaminering vil disse friserte og stive hårstråene være mye vanskeligere å gre og rette på enn ubehandlede brynshår, sier Bergseth og videre forklarer:

– Hvis det er tilfellet ber vi derfor våre kunder å komme tilbake ved en senere anledning. Slik at deres brynshår får vokst ut igjen til normal lengde. Når det har skjedd det er da vi på Eluce AS klarer å gi våre kunder de mest definerte, fyldige og lettstelte øyebryn som man kan forme akkurat sånn som man vil!

Har du spørsmål om brynslaminering gjerne send oss en epost til post@eluce.no.

Timebestilling